hrvatski | english

PBF.hr / Zavodi / Zavod za procesno inženjerstvo



Zavod za procesno inženjerstvo

Predstojnik

prof.dr.sc. Ingrid Bauman

Telefon: + 385 1 4605 019
Telefaks: + 385 1 4836 083
Email: ibauman@pbf.hr
Telefon:

Ured

Dragica Mihajlović

Telefon: + 385 1 4826 250
Email: dmihajlovic@pbf.hr

Lokacija

1. kat

 

Podzavodske jedinice

Laboratoriji i kabineti
Laboratorij za tehnološke operacije
Laboratorij za tehničku termodinamiku
Laboratorij za mjerenje, regulaciju i automatizaciju
Kabinet za osnove inženjerstva
Kabinet za matematiku

Djelatnici

Ime i prezime djelatnika Titula Funkcija
Ingrid Bauman dr.sc. redoviti profesor
Damir Ježek dr.sc. redoviti profesor
Ivan Perić dr.sc. redoviti profesor
Mladen Brnčić dr.sc. izvanredni profesor
Zorislav Đaković dr.sc. izvanredni profesor
Iva Franjić dr.sc. izvanredni profesor
Jasenka Gajdoš Kljusurić dr.sc. izvanredni profesor
Ana Vukelić dr.sc. izvanredni profesor
Mirjana Čurlin dr.sc. docent
Maja Benković dr.sc. viši asistent
Tomislav Bosiljkov dr.sc. viši asistent
Dražen Horvat dr.sc. viši asistent
Ana Jurinjak Tušek dr.sc. viši asistent
Sven Karlović dr.sc. viši asistent
Marjan Praljak dr.sc. viši asistent
Filip Dujmić dipl.ing. asistent
Tamara Jurina dipl.ing. asistent
Davor Valinger dipl.ing. asistent
Goran Bosanac ing. viši tehnički suradnik
Darjan Pipić tehnički suradnik
Ivan Šukec-Oksteiner tehnički suradnik

Vanjski suradnici

Ime i prezime djelatnika Titula Funkcija
Eduard Marušić-Paloka dr.sc. redoviti profesor
Ivan Petrović dr.sc. izvanredni profesor
Davor Horvatić dr.sc. docent
Nikola Poljak dr.sc. docent
Sanja Josef Golubić dipl.ing. asistent

Predmeti (preddiplomski)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Biostatistika (studij: Nutricionizam) 5
Biostatistika (studij: Prehrambena tehnologija) 5
Fizika 3
Fizika 1 3
Fizika 2 3
Inženjerstvo I 5
Inženjerstvo II 5
Inženjerstvo III 5
Matematika 6
Matematika I 5
Matematika II 5
Mjerenje i upravljanje procesima u prehrambenoj industriji 3
Mjerenje i vođenje procesa 10502 3
Modeliranje i optimiranje u nutricionizmu 4
Numeričke metode i programiranje 5
Osnove informatike 2
Statistika (studij: Biotehnologija) 5
Tehnologija prahova 3

Predmeti (dodiplomski)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Fenomeni prijelaza 10401 -
Jedinične operacije 10501a -
Osnove termodinamike i tehnoloških operacija 11302 -
Tehnička termodinamika 11301 -
Tehnologija duhana 22709 -

Predmeti (diplomski)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Modeliranje biotehnoloških procesa 4
Modeliranje i kemometrija u prehrambenom inženjerstvu 3
Modeliranje procesa 31605 -
Osnove mjernih metoda u znanosti o prehrani 3
Prehrambeni prahovi 3
Primjenjena analiza podataka 3
Reaktorsko inženjerstvo 31501 4
Robotika u prehrambenoj industriji 3
Tehnologija prahova 3
Ultrazvuk u prehrambenom inženjerstvu 66890 5
Vođenje procesa prehrambene industrije 4

Predmeti (poslijediplomski)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Modeliranje i optimiranje u prehrambenom inženjerstvu 2
Nova dostignuća u mehaničkom inženjerstvu 2

Predmeti (doktorski)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Disperzni sustavi 3
Energija u biotehnologiji 3
Energija u proizvodnji hrane 2
Matematičke metode u bioprocesnom inženjerstvu 3
Matematičke metode u prehrambenoj industriji 2
Matematičko modeliranje i optimiranje bioprocesa 4
Modeliranje i optimiranje u planiranju prehrane 2
Modeliranje i optimiranje u prehrambenom inženjerstvu 2
Nova dostignuća u mehaničkom inženjerstvu 3
Nova dostignuća u mehaničkom inženjerstvu 2
Primjena ultrazvuka u biotehnologiji 2
Primjena ultrazvuka u prehrambenoj tehnologiji B 31 2

Predmeti (poslijediplomski specijalistički)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Priprema uzoraka za kemijske i biokemijske analize 2